kalkulátorok

Nyugdíjkalkulátor

Bérkalkulátor-2013

A kalkulátorok on-line módon használhatók. A nyugdíjkalkulátor is működik. Itt nem kell várni a számol gombra, az adatbevitel után már láthatók a változások. Az input mezők egyértelműek.

A nyugdíjszámítás egy igen forró téma. Ezt külön nyomon fogjuk követni. Nemsokára rendelkezésre áll a 2013. évi számítás is. Mindenesetre a nyugdíjfizetés felső határa eltörlésre került, melynek hatására a magas keresetű adófizetők kevesebb nettó jövedelemet kapnak 2013. évben, ugyanakkor később magasabb nyugdíjra is számíthatnak. Természetesen azonnali nyugdíjnövelő hatás nem várható.

A bérkalkulátor program nem számol a start kártya miatti kedvezménnyel, igaz azt nem is a munkavállaló kapja.

 

 

 

 

 

Könyvvizsgálati díj

EVA kalkulátor

A könyvvizsgálati díj kalkulátor egyértelművé teszi a várható díjat. Igaz, a díjszámítás egy átlagos számviteli rendű cégre vonatkozik, olyan esetekben, ha nagyon sok az elmaradás, vagy rendezetlen ügyek vannak, akkor külön díjra lehet számítani. Árcsökkentő lehet, ha a vizsgált cég könyvelése importálható excelbe, s a helyszíni könyvvizsgálói munkát le lehet rövidíteni. Még akkor is eredményes és gyors lehet a könyvvizsgálat, ha a cég könyvelését külföldön végzik, de a bizonylatokat Magyarországon meg lehet tekinteni.

Az EVA kalkulátor azt a száraz tényt mutatja, hogy mennyit kell fizetni. A kapcsolt vállalkozástól kapott bevétel adóalap növelő tétel, így ilyen esetben 74 % az EVA. (Egy kulcs, duplán.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cégérték kalkulátor

EVA, TAO, KIVA összehasonlítás

Táppénz kalkulátor

A cégérték kalkulátor egy működő cég üzleti értékét (cégértékét) valószínűsíti. Ez egy jó játékszer, ki lehet próbálni egy adott cég értékének változását, mérlegel lehet a különböző hatásokat. A gyakorlatban egy kicsit más módon működik az értékelés, mert a cég működését, eredményességét fel kell mérni, át kell világítani a céget. Az sem titok, hogy vannak a latens jövedelmek, melyek nem szerepelnek az adózott eredményben. Egy valós értékhez ezt is hozzá kellene számítani.

Az EVA, TAO, KIVA kalkulátorral ki lehet számítani, hogy érdemes-e adózási formát váltani. A KATA a maga 6 millió Ft-os maximális értékhatárával nem jelent konkurenciát ezeknek az adózási formáknak. Természetesen alacsony jövedelemnél vagy mellékállás esetén az kedvező lehet. 

 Érdekesség, hogy az eddigi pénzforgalmi tipusú adózás (például egyéni vállalkozók) esetében a teljesítéstől számított 30 nap után már beállt az adófizetési kötelezettség. A KIVA esetében mintha ez nem lenne. Akkor viszont sok olyan számlával lehet majd találkozni, melyet szinte következmények nélkül lehet kibocsátani.